21-23 november

Fredagen började med jobb. på eftermiddagen åkte jag med Carson till wipe out och käka pipline pepperoni pizza(min nya favorit)


Efter pizzan åkte jag med Lauren och hämtade de barn hon är nanny åt. Jag ska ev passa dom när mina barn och Lauren åker till Canada. Efter jag jobbat färdigt kom the jan-åke gang hit och vi gjorde oss vackra inför kvällen äventyr! Sen kom Ryan och hämtade oss och vi åkte med han in till san fransisco. Väl där inne mötte vi en till Ryan, nick och ned. Försökte oss på att gå ut men sluta med att vi gick tillbaka till lägenheten och hade vårat egna party.

(kommer mer bilder)

På morognen tog vi oss upp ur sängen och traska ner till Safeway och köpte en stadig picknickfruksot! Min bestod av vatten och ben and jerrys chocklad glass :). Vi satte oss nere vid "the Marina" med en utsikt över "the bay", golden gate och alcatras.




Efter maten kasta vi lite amerikans fotboll. Jag lärde mig hur man skulle hålla och kasta för att det skulle blir bra och tyckte faktiskt ja gjorde rätt bra ifrån mej:)



Efter vi lekt av oss var det dags att kämpa sig hem i sina onda skor och ömma fötter. Ryan #2 körde hem oss alla tre. När jag kom hem tog ja mig en två timmars tupplur för att sedan jobba på eftemiddagen. Min underbara vänner JJ och Lee kom troget och snällt och höll mig sällskap och vi hade pizza party med Morgan och Carson. (om Lee ger mej bilderna snart så ska ni får en "Only in america" bild på världens sötaste unge)

När föräldrarna kom hem runt halv elva tiden kom Ryan #1, jag och JJ åkte med in till SF medans Lee banga ur och åkte hem och sov. Inne i SF tog vi en lugnt kväll med filmtittning. Såg nån film om alcatras som blir övertaget av några sura människor, kommer inte ihåg va den hette. På söndagen tog vi en promenad ner för en gata och käka brunch på en restaurang.



Vi traskade vidare till lägenheten sen igen efter brunchen. Lite senare Träffade jag och jj Lauren vid färjan och tog en shoppingrunda på forever 21 och union square. Fick sett lite julpyntning och julgranen tändas. Blev några inköp sen far vi hem och åt middag på wipeout sedan var det dags att sova!





Love from america♥




Framsteg!

Idag gjorde Carson stora framsteg. För första gången satt han själv :) och jag lyckades fånga detta på bild, var lite lurigt bara då han välte ganska lätt.


Madagascar escape 2 africa



Igår (18nov) hade jag, jj o Lee movie night. Vi såg Madagascar 2.
Sjukt rolig och söt film! JJ tyckte den var bättre än ettan.
Jag vet inte rikgit då ja inte helt kommer ihåg ettan men denna film var skojjig!

En helg med "the JanÅke gang"



14 till 16 Nov kom Carolin Rubin och gav hos sällskap över helgen. Hon kom ända från Reno. På fredagkvällen tog vi bara en tjejmiddag på fourth st i san rafael. Efter middagen åkte vi och köpte ben and jerrys som vi åt hemma hos mej och hade tjejsnack. På lördagkvällen tog vi bilen in till sköna SF i solskenet för att SHOPPA. Största delen las på att springa runt i forever 21 i 2.5h. Blev faktiskt lite köpt!







Lee, Carro, Carro, JJ - "The JanÅke gang"


Demonstration på gick även för No on prop 8 som handlar om att homosexuella
ska få gickta sig eller inte, dom som säger nej säer att dom tycker dom ska det, typ så har
jag fattat det iaf. SF är en livlig stad med mycket som pågår på gatorna varje dag!




Så här raggar man tydligen i SF  










Only in america!











Vi tog en glasspaus på Burgerking och
där mötte vi den största säkerhetsvakten
jag träffat iaf! Men han var en trevlig man.


Subway lunch          





  

  

Middag på lördagkvällen blev det på wipe out. Efter en go(och gratis) middag hängde vi med mangern för wipeout (ryan) hem till han lägenhet i SF på en liten hemmafest. Men innan vi kunde ge oss ut på äventyr var vi tvungna att tanka, gick dock mindre bra för oss så vi fick invänta Ryan för att få hjälp, det behövdes tydligen en americanare att inse att det var precis som i sverige.



Väl inne i SF efter förfest var vi överklyckliga att vi lyckades komma in på en bar!! Men lite nervösa var vi då det är poliser på gatorna överallt. Efter en efterfest men kareoke till youtube kom dom även och hälsade på i lägenheten men då hade vi redan åkt och dom gått och lagt sig så det blev inga problem!



Dagen efter var det dags för Carolin att lämna oss i värmen och åka tillbaka till kylan, men jag är övertygad över att vi kommer se mer av henne innom en snart framtid!



Efter att ha släppt av Carolin i Vallejo åkte jag och JJ på dagenefter picknick med Ryan och Andy i solskenet, sjukt härligt!!



Love from america

Första Au pair mötet

Torsdagen den 13 November hade vi au pair möte hos våran LCC Joe. Hon hade bjudit dit en kvinna från maar kay så vi gjorde smink makeover. Träffade några trevliga au pairer som bor nära. Glömde byta nummer med dom men kommer ju träffas snart igen. Än sålänge har jag fullt upp och  klarar jmig finfint med mitt "JanÅke gang" JJ och Lee plus våra nya amerikanska vänner.



En dag på zoo

Tisdagen den 11 November tog jah och JJ våra barn till San Francisco Zoo. Dagen började lite olyckligt med lite krongel men starka duktiga flickor som vi är klarade vi oss igenom de små problem och kom tillslut fram till zoot. Vi hade några härliga timmar i värmen bland alla fina djur!





Been there and done it!

Måste bara berätta att igår körde jag över världens vackraste fräckaste bro! När jag började köra över den möttes man baraa av något rött och mäktigt man blev helt salig och jag fick ett stort smile på läpparna! Leendet stanna kvar även efter jag kört över den. Dock var man ju tvungen att koncentrerasig på körningen så han inte kolla mig så mycket omkring och hann inte ta några kort men det får bli nån dag med utflykt dit när det är fint väder. Det jag han se av utsikten var enormt vackert!!


(inte jag som tagit bilderna)

Lite allmänbildning:
Golden Gate-bron är en berömd hängbro över sundet Golden Gate i Kalifornien, USA. Bron invigdes 28 maj 1937 och är 2 150 m lång med ett brospann på 1 280 m. Den var under lång tid världens längsta hängbro. Golden Gate-bron byggdes mellan åren 1933 och 1937. Stålbalkarna till bron tillverkades av företaget Bethlehem Steel på östkusten. De transporterades med tåg till kusten, för att sedan skeppas till San Francisco via Panamakanalen. Stora kranar lyfte upp balkarna som fästes med bultar. Under byggnationen miste 11 personer livet. När bron byggdes blåste det ibland vindar över 20 m/s. Det tog fyra år att måla bron med den typiska rödbruna färgen som skyddar konstruktionen mot angrepp från väder och vind samt gör den synlig i dimma. Golden Gate-bron Bron används flitigt av människor som reser över sundet och bron är idag en av de mest kända broarna och en av de tre största. De flesta föredrar att åka över bron istället för att åka färja. Bron har bara stängts av ett fåtal gånger under sin existens med anledning av höga vindhastigheter, statsbesök eller underhåll.

En syn som är ett måste i livet!
♥ Love from america

Hemligt meddelande till POFF o B1

Ska åka nu till ett zoo med JJ o våra värd barn. vill bara meddela er att vi måste prata! hihi :P säger bara en sak: its about my FOTEN... hehe aja nog me hemlighethet.. Ni får komma in imorgon och se alla fina bilder från zoot!

♥ Miss you!!
Love from america

Unkel Tex

Sen i lördags har Barbaras farbror Tex vart här. Tex är bara ett smeknamn, fick höra hela historien om vart det kom från. Fick höra många olika historier om Barbara och hennes familj. Bland annat att deras efternamn är Cheese,
precis som ost.
Måste erkänna att jag skratta en hel del när jag hörde detta. Barbara som nu gift sig och bytt efternamn berätta att hennes smeknamn när hon var yngre var Barbie Cheese. Unkel Tex är en country man från Canada som nu är ute med sin fru och gammla husbil på äventyr i USA. Tex påminner mej faktiskt om min morbror Björn. Tror det är country stämmningen hos dom som gör det.





Spökar det här?

Jag kan inte påstå att jag tror på spöken. Men... nått skumt är det. Barbara och Tex skrämde lite upp mig i lördags med sina historier. Tex berätta några om barn som haft "låtsas" och just detta barn lekte i många många år med samma "vän". Den hade ett namn vilket jag inte kommer på just nu. Men en dag när barnet var äldre kollade familjen i ett gammalt fotoalbum, barnet utbrast "Där är ju (namnet)". Det visade sig vara rätt namn och hennes gammal farfar som hon aldrig träffat. I huset jag bor i nu har det även dött en kvinna. Barbara och Tom har berättat flera historier om oförklarliga händelser i huset. Bland annat att Morgan vinkat åt något och sagt " mommy the mans here, the mans here mommy" (med ett leende). Hon har även vaknat mitt i natten och berättat att mannen var här och lekte med hennes leksaker, en gång sa hon att han slog henne i ryggen men nu har han åkt iväg med sin bil. Okej barn har en livlig fantasi men jag blev fundersam iaf! Så vi får väll se om nått mer spoooky händer under året här. Ill keep you posted;)


♥ Loads of love from america

Dom har sina stunder..

Här kommer några bilder på en av dom bättre stunderna med mina "värd" barn (vi har lite svårt att lisa ut va vi ska kalla dom då vi absolut inte får säga "mina barn"). Fast jag skulle vilja påstå att än sålång har jag inte haft så många dåliga stunder med mina barn. Carson är den enklaste gladaste ungen jag träffat! Inte ofta jag hör han gråta. Morgan är en underbar unge med mycket fantasi och energi. Trots sina små utbrott, envisa stunder och sin långsamhet så är hon jätte go att vara med och har verkligen sina stunder där hon så söt och mysig!



















Hoppas att ni som kan kommer och hälsar på. Hade vart roligt om ni skulle träffa min värdfamilj och visa er området!


♥Love from america

Roadtripp

Lördagen den 8nov tog Jag, JJ och Lee i forden ut på äventyr. Tryckte in GPS'n att ta oss till Emeryville IKEA. Och vi hittade faktiskt, efter alla våra utflykter på villovägar blev jag lite osäker men som alltid så hitta vi tillslut. Ikea var som hemma i Sverige fast maten va lite dyrare dock. Men jag fick ändå köpt mina favoriter! Här kommer några bilder, dock var JJ's kamera dum mot oss så massa bilder är borta men som tur var tog Lee några också.









Efter Ikea turen var det dags att ge sig ut på californiens okända vägar igen. Efter att velat runt i Berkely tog vi oss till slut till ett köpcenter i Richmond där dom har Forever 21 bland annat. Vi fick även se tomtens plats och att det inte är så långt kvar tills när han kommer dit för att posa för julkort och ta imot önskelistor :)





Efter vändan på köpcentrat letade vi oss hemmåt och som tur var hitta vi hem :) Väl hemma igen skulle jag jobba då det idag var mina värdföräldrars bröllopsdag. Så dom gick ut för och äta medans Lee och JJ höll mig sällskap och vi hade slumberparty med Morgan och Carson. Kl 9 hade jag fått båda i säng tyst och smidigt. Vi satte oss och kollade på film tills vi höll på och somna. Vi insåg då att vi nästan fått samma tids runtiner som barnen vi tar hand om så vi tog oss i kragen och gick och la oss!






Tack tjejer för hjälpen och sällskapet. I owe you both!











Love from america



En solig torsdag förmiddag

Idag tog jag och JJ en långpromenad med våra småttingar i mitt fina område. Otroligt fin natur och riktigt snygga hus! Solen sken så det var en väldigt härlig promenad!



Området är uppbyggt runt en golfbana och alla gator runt om har fått sin namn efter kända golfbanor. Mina favorit hus är dom upp i bergen. Slående utsikt från deras vardagsrum gissar jag!

love from america

Movie night

Igår hade jag, JJ och Lee movie night. Efter Jag och JJ hade gymmat åkte vi till Northgate mall där det finns en biograf. Denna gången blev det en jätte söt och rolig film vid namn Beverly Hills chihuahua. Lite amerikanskt töntig kansnke men den var jätte rolig! Så för er som gillar hundar är den att rekomendera. Och även om dobbermannen i denna film var en väldigt elak hund så måste jag erkänna att jag saknade Saxon! Men, det var en hund jag sakna mer!!


En vanlig dag (nu för tiden)

Idag börja dagen som vanligt. efter lunch tid åkte
carla hem och jag var själv med barnen.
Men dom sov 2,5timma så det var lugnt
och skönt. Sen satte vi oss i bilen till
playdate cafet en vända. Träffa Lauren
och JJ (jessica) med deras barn en snabbis.










Efter det åkte jag hem med barnen och Barbara tog över.
Då passade jag på att träffa JJ,
vi drog en vända kondition på gymmet.
Fick även bekantat oss med en amerikanare.










Fick efter det i mig lite mat och tittat lite på tv. Nu är det god tid att sova,
Natti natti!


Regn o Shopping i SF

På lördagen tog jag, JJ och Lee bilen till färjan som går till San francisco. Men nya som vi är så körde vi fel även där (hänt ett antal gånger, men hittar alltid rätt tillslut iaf) och missade våran färja. Nästa skulle gå två timmar senare. Så vi gick ut från våran trygga torra plats i bilen och sprang i ösregnet till kära Starbucks.



Men till slut kom färjan  iaf!



Väl inne i San francisco gick vi  några miles i ös regn för att komma till ett stor härligt shopping mall. fick köpt en tröja på Zara och 2 läppglans på victoria secret :)



Efter ett tag var det dags att hinna med sista färjan hem igen. Men jag känner på mig att jag kommer se mer av San francisco och dess shoppingcenters den närmsta tiden!



♥  Love from america

Halloween i USA

I fredags var det dags för Halloween. Först på kvällen var det trick or treat fest på en granngata med min värdfamiljs bekanta. Först gick alla barnen runt och fick massa godis vid varje dörr. Sen fanns det middag och dricka. Alla barn sprang åt allt håll med munnen full av godis, föräldrarna stod och tjöta med en öl eller ett glas vin i handen. Försökte hålla lite koll på Morgan som föröskte sno alla leksaksbilar hon såg! Alla hus hade något slags pynt men vissa var betydligt bättre än andra. Hade tyvärr inte hunnit skaffa någon outfit än då så jag gick mer som svensk typ. Mina värdfamilj var därimot troget utklädda:



Efter detta så träffade jag JJ och Lee. JJ var utklädd till en ängel vid detta laget. Vi tog bilen till San rafael sen gick vi in i en pharmacy för jag och Lee kände oss underklädda. Men väl där inne löstes våra problem, Lee hitta en svart ängel outfit och jag en east high school musical cheerleader outfit ( på barnavdelningen). Kläderna sattes snabbt på för vidare utflykt på gatorna i San Rafael. Då vi är under 21 finns det inte överdrivet mycket att göra. Men vi hade skoj för det. vi satte oss på en uteservering på ett cafe i ett tag. Lyckades träffa en del spännande människor under den tiden.



Love from america♥

Amerikans mobil

Har fått en röd fin amerikansk mobil:) Den funkar jätte bra med många smarka funktioner som dricks calculator och world clock så jag kan alltid hålla kåll på eran tid om jag nu inte skulle ha på mig min nyckel ( tack PP jag älskar dej, POFF!).
För nummer är det bara att fråga! älskar att få sms som ni alla vet :)


Livet i Novato




» NOVATO
«



Nu har jag varit i Novato utanför SF i en vecka, och trivs super bra! Känns inte riktigt som livet börjat än dock då jag fortfarande bara gör allt för att lära mig det och inte på rutin. Första helgen jag kom spendera jag bara all tid till att lära barnen och familjen. Vi åkte till en söt liten country stad som heter simona som ligger 20min här ifrån, nära napa vally för er som vet vad det är (typisk vin by). Vi åkte även till safe way som är en stor matbutik och kolla in vad som fanns och köpte lite behövar saker. Vi var även på något som heter Pumkin patch, där man gick runt med en liten vagn på ett litet fält och valde ut pumpor att köpa, Tom (pappan) vvalde den största som fans, och Morgan tror jag valde en utan av dom fulaste, en VIT pumpa.  Jag tog även och installera mig i mitt nya mysiga rum. Så här ser det ut och även mitt badrum:





Sen började veckan och jag började ta han om sötnosarna Morgan(2år) och Carson(4månader). Deras Nanny Karla jobbar fort kvar så jag har jobbat med henne och kommer jobba några mer dagar. Hon visar och försöker lära mig allt men det gick ganska fort att komma in i rutinerna! En vanlig arbetsdag för mig ser ut såhär ungrfär. Börjar strax efter 8 med att hjälpa Barbara(mamman i familjen) med att få Morgan klädd, frukost i magen och iväg till sitt "dagis". Sen tar, om Carson går efter sitt schema en tupplur. Då har man lite tid att städa ordning i köket, tvätta och titta på tv typ. Sen halv 12 ska jag iväg och hämta Morgan igen. När hpn sen kommer till baka ska hon ha sig en tupplur o Carson ska ha lunch och sen en till tupplur(mycket sovande me så små barn). Förhoppningsvis får man båda att sova samtidgt och man har tid över till mer tvätt eller vad som nu finns och göra, eller bara sitta ner o ta sig lite lunch själv. När båda har vaknat försöker vi åka nånstans. Till en lekpark, play date cafe eller något annat roligt där man kan göra av med energi! sen allt mellan halv fem och sex så kan jag sluta beroende lite på hur Barbara jobbar och kan avlösa mig. Så det är mina vardagar. På kvällarna försöker jag hitta på något med so far vännerna Jesscia och Li som åkte samtigt från Sverige som mej. Vi har hitills lyckats komma t gymmet en gång. vart o fikat en gång, vart och sett High school musical tre på bio och haft hemma kväll med pizza och greys anatomy. Jag har även haft en shopping kväll med Lauren. Lauren är en tjej som Barbara känner sen hon var liten, nu är hon 26år. Jätte härlig tjej som lovat att visa mig stan!



Busungarna jag passar:





Nu vet ni hur min vardag ser ut här i Novato, San francisco och Californen. Nu ska jag ta och uppleva lite ledig som jag kan blogga om också! Hoppas ni har det bra där hemma!



♥Love from america♥




RSS 2.0