So much for my happy holiday

Julen började ganska bra. Den 24 jobbade jag några timmar sen skulle jag bege mig till JJ för svensk julfest. Men hade lite avkänningar av min förkylning jag haft i en vecka och även lite känningar i magen. Men jag förökte skita i detta och åkte till JJ ändå. EFter ha plattat mitt hår började jag må jätte dåligt och la mig i hennes säng. Efter ha legat där en timma eller så insåg jag att jag int ekommer må någe bättre såg jag gav upp på iden att fira jul hos JJ sen middag med Ryans familj och åkte hem till min säng och sov. När jag vakna en timma senare flög jag direkt upp till badrummet och fick inte behålla det lilla jag hade ätit den dagen. Sen var det bara tillbaka till sängen! Sov lite till sen vid 10tiden på kvällen kom Lauren med lite ginger ale och lite toast. JJ och Li kom även förbi och sa hej. Tack tjejer sällskapet hjälpte. Fick även bytt lite julklappar. Av JJ fick jag Systrar i jeans filmen ettan och tvåan, två stycken ID ögonskuggor och ett jätte gulligt halsband. Av Li fick jag ett underbart snyggt halsband och victoria secrets läppglans:). Efter att ha försökt vila lite medan när dom hade julfest på övervåningen fick jag tillslut somnat för natten. På Julafton kände jag mig lite bättre så jag iaf kunde gå upp ur sängen och fira julaftons morgon med familjen. Vi öppnade lite presenter och åt frukost. Jag fick en DKNY lila morgonrock, en guessklocka, en glasprydnad och ett presentkort. Efter paketöppningen gick jag och la mig igen.



Efter ha vilat lite mer tog jag en dusch för att orka upp på bio med Ryan och hans familj men insåg att jag inte mådde bra nog så fick ställa in både bion och julmiddagen. Efter det gick jag och la mig igen! Senare på kvällen kom Jessica förbi och även Ryan en sväng för att säga God jul. sen var det dags att sofa och julen var över!


♥Love from america


Pepparkakshusbygge!

I måndags bjöd Barbara in JJ och hennes värdbarn, Li, Lauren och några bekanta till Barbara med hennes barn för att bygga pepparkakshus! Förutom att ja inte mådde helt bra så var det rikgit roligt och dom blev väldigt färglada!


Efter bygget käka vi lite pizza sen gick alla hem och jag och Lauren åkte ut och gjorde lite julklappshandling!

Love from america

Chokladbollar! mums!

I fredags var jag hemma hela dagen med både Carson och Morgan. Ingen utav oss mådde 100 så vi hade bara en lugnt dag. På förmiddagen åkte vi bara en sväng till Safeway och handla mat. Sen efter deras "nap" bakade jag och Morgan choklad bollar. Blev ine helt som hemma men dom var fortfarande goa!! Väldigt populära hos mina värdföräldrar!


Xmas love and missing from america

Trippeldate

Igår onsdagen den 17 fick jag en lat dag av barbie eftersom jag börjat bli förkyld:( jobbade bara tre timmar på morgonen sen fick ja sluta. Jag tog bilen och tänkte ta den till färjan för att ta färjan in men pga amerikaner itne kan köra var det stopp i trafiken som vanligt utan anledning så jag missa färjan. Jag körde in på ett ställe för att tanka, ringde barbie och hon sa att jag unde ta bilen hela vägen in om jag ville så jag besluta m ig för det men först var ja tvungen att komma underför hur man öppna tanklocat, haha. Stod där kanske och skruva åt alla håll i flera minuter. Ringde först Jessica som har öppnat mitt tanklock innan men hon kom inte ihåg, sen ringde jag barbie och hon kunde inte förklara heller.
Tillslut ringde jag Ryan som efter några om och men talked me throu it och jag lycades. Shit att det
ska va så svart!:P När jag äntligen fått tankat begava jag mej över Golden Gate som fortfarande är
lika underbar att åka över vidare hem till Ryan. Hittade en perfekt parkering precis utanför hans dörr!
Efter tag behövdes bilen dock flyttas pga parkerings regler. Så vi åkte och hyrde nyaste batman och käkade lite lunch på en liten pacific catch (samma som vi vart på tidigare fast en annan). Efter ätit
och köpt lite glass till min onda hals åkte vi tillbaka och kröp ner under en film och kolla batman.



Efter filmen kom Ryan #2 sen JJ, Lauren och Tony (Laurens pojkvänn). Vi åkte till ett ställe där de hade en isrink. Vi åkte skridskor i ca en och en halv timma till julmusik och hade det jätte mysigt. Dock mådde jag inte bra så fick ta lite paouser för att unvika svimma. Men det var värt det!!!





BTW börja kommentera mera vill ha lite respons juh!

Love from america♥



Dubbeldate

Efter jobbet på Tisdagen den 16 åkte jag och JJ till Larkspur för att möta Ryan#1 och harry/suddy/ryan#2. Vi åt först middag på "the left bank", en fransk restaurant. Där jag till förätt provade för första gången ostron och snigel. Var faktiskt ätbart, men inte för ögat dock! Till varmrätt blev det för först ågnen sen jag kommit hit vit fisk, öring. Väldigt gott och efterlängtat! Till efterrätt blev det en god crème brûlée. Efter middagen skilldes vi åt då jag ville se en bio JJ redan sett. Jag och Ryan såg 4 Christmases, varken dålig eller bra, lite rolig. JJ och Ryan såg bolt, tydligen väldigt rolig. Sen var det hem och bums i säng!



love from anerica

Cabelcar, xmaslights and rain!

Söndagen den 14 dec hade vi au pair mötte. Då Jessica hade någon annan stans att vara drog jag med mej Li som snällt följde med och gjorde mig behövligt sällskap! Vi mötte Lcc'n och alla au pairer utan för en av alla starbucks. Det var mörkt ca 45°F och regn! Vi satte ute på denna kära cabelcar. Fick lite varm cider och kakor sen bar det av över Golden gate bron in till SF. Vi fick sett lite dekorationer och stora granar bland annat union sqare. Var dock lite tråigt då jag redan sett allt detta mer än en gång. Det roligaste var nog när jag och Li bestämmde oss för att roa golf o börja vinka till alla vi såg. När vi suttis och frysigt blöta i 2 timmar var plågan äntligen slut och jag och Li slängde oss i bilen till kära Wipe Out!! JJ om även dit och åt med oss. Väl där blev det en låång beställning, Varmchocklad till förätt sen pipline, chickenwings, pommes men våran spec dippsås och nachos. Till efterätt dela vi en banana splitt. efter vi slängt i oss allt på väldigt kort tid kom serivitrisen fram och såg otroligt chockad ut över hur vi lyckats svälja i oss allt! Det var min söndags eftermiddag det!

Loves from america

Only in america!

Endast i usa en fem månaders bebis äter pizza... True or false?


The sweeds xmas party!

Fredagen den 12 december hade vi våran svenska julfest! Den skulle egntligen varit på Lördags men då jag missat att jag skulle jobba lördagen så fick vi i broska flytta den till fredagen. Men lyckat blev det iaf! Jag, JJ och Li åkte förbi wipeout för att hämta lägenhets nyckel och fick två pipline:) sen åkte vi in till SF för att förbereda vi hade mindre än tre timmar på oss så vi var rätt stressade och det blev mycket multi tasking. Hårfixning o köttbullsstekning på samma gång! Jag klädde deras gran o puntade runt om medans Li o JJ fixa maten. Sen sminka vi oss och fixa hår med mera, vi testa även våran hemmagjorde turkiskpeppar shot. Tasted like home:) Sen efter nio började folket komma. Ned kom först sen Ryan2 och nick. Sen kom folk hela tiden. Det kom o gick sammanlagt 30 personer och blev en rikgit lyckad fest skulle vilja påstå. Mycket sång och mat. Vissa matsaker var mer uppskattat än annat. Något amerikanare inte förstår är att vi har salt på våran lakrits:P De populärast var nog ahlgrens bilar!




Dagen efter var det bara att städa städa o städa. Det blev renare än var det var när vi kom så killarna var nöjda;)

♥Love from santas helper

Australia

Underbar film!!!!


Som taget ur O.C

Måndagen den 8:e fick Harry ett jobb. Så då blev det middag för att fira. Vi åkte denna gång till en liten stad som heter Sausalito. Restaurangen hette Poggio och även där åt vi väldigt god mat. Denna restaurang visade det sej att Nick (en av ryan and ryans kompis) pappa ägde. Efter en härlig middag åkte vi hem till Nick för att bli helt mållösa av hans hus. Jag kände mig som Marissa i O. C när vi avslutade nästan den 30min långa rund turen. Här snackar vi stort! Vi fick se rum efter rum. Hade dock inte någon kamera men vi ska dit på fredag igen så då blir det bilder! Men asso enormt! Åtta badrum, minst lika många sovrum, matsal, kök, matbordsrum, tvrum/litet bibliotek etc. Något som hade vart mina kära föräldrars favorit rum var den otroliga vinkällaren. Kändes som man gick i en hemlig gång på ett slott in till en vinkällare. Kollade inte så noga på samlingen men det var gamla viner! Poolen och hottuben var som tagen från Marissas hus i O. C med en utsikt som var utan dess like! När vi gick ut från hans föräldrars sovrumt till balkongen blev man bara helt tus och bara njöt. Det var en utsikt över ”the Bay” (havet fast innanför Golden gate) och hela San Francisco. Kommer bli väligt många kort tagna nästa gång jag besöker de huset. Som även var 100 år gammalt. Efter runtturen slog vi oss ner framför den öppna spisen, satte på tv:n och myste i soffan framför harry potter.

Love from america

5-7dec En lugn Svensk helg

Denna helg var både Harry(ryan#2), Lauren, min värd mamma och mina värdbarn bortresta. Så helgen var väldigt lugn! På fredagen mötte jag Ryan för lunch och fick även låna extra nyckeln till hans lägenhet då jag jj och Lee skulle sova över där. Sen jobbade jag några timmar med Lauren barn. Efter jobbet åkte jag hem, duscha och bytte om. Jag åkte och plockade upp JJ och Lee. På väg in till SF insåg i att vi var hungriga så vi stannade vid Wipe Out för lite mat. Denna gång vågade vi faktiskt prova något annat, eller mer ska jag säga för vi beställde pipline också. Men vi beställde även deras revben, de var goda men slog inte pipline såklart. När vi sen var mätta och belåtna åkte vi in till SF, på vägen handla vi lite frukost mat då killarnas kyl är tom! Parkeringen tog oss ett litet tag att hitta men tillslut hitta vi en och jag måste skryta lite och säga att jag gjorde en alldeles utmärkt fickparkering! Vi gick sedan upp till lägenhet och fyllde deras kyl, tog oss en drink, satte oss och tjöta. Det blev en ganska tidigt natti för vi hade en tidig morgon framför oss! På lördagen vakna jag av ljuvlig doft från köket! JJ (med Lees hjälp tror jag) hade fixat frukost! Toast, ägg (både sekt och kokt), flingor med mjölk och juice! Väldigt gott, det tackar jag för JJ, väldigt uppskattat! Efter frukosten åkte Jag, JJ, Lee och Ryan till en kyrka som hade svensk julmarknad. Det fanns julmust, pepparkakor, lussekatter och massa annat gott. Vi fick även se ett lucia tåg. Efter det åkte vi till nordic store där vi hitta bland annat turkisk peppar att göra shot av. Vi inhandla lite svenskt att ha till vår svenska julfest. Nästa stop blev Ikea för lite juliga ljus och lite mer svenska mat till julfesten. Julfesten är bestämd att ske på lucia faktiskt, passande nog! Efter Ikea så åkte vi bara hem för en tvmys kväll hemma hos JJ med övernattning. På söndagen höll jag och Lee JJ sällskap när hon jobbade i några timmar sedan åkte vi in till SF för lite shopping! Blev inte så mycket shopping, endast lite underkläder från HM faktiskt. Efter shoppingen var vi så trötta så vi åkte bara hem och hade en tidigt natti kväll. Vi beställde även tomte klänningar till våran julfest.

Loves from america♥

En amerikans date

På kvällen den 4:e åkte jag in till Sf för att möta Ryan. Han hade bjudigt ut mig på middag. Vi åkte till en restaurang som hette Pacific Catch. Den hade ett väldigt intressant koncept med en meny uppdelad i olika delar av värden, med olika mat sorter. Ryan som har jobbat en sommar som manager på samma restaurang men en annan kunde menyn väldigt bra så jag lät han beställa. Till förrätt blev det sushi (hehe ja jag åt sushi och gillade det faktiskt!) och sashimi (tonfisk). Till varmrätt hade jag korean BBQ steak, helt otroligt go marinad. Nästan lika go som brorsans grillning, men bara nästan! Och till efterrätt hade jag någon som lika vårrullar med glass kallades Dulche de leche. När vi precis skulle gå fick jag reda på att Ryans pappa ägde även denna restaurang. När personal insåg att det vart ägarens son som vart där kan jag säga att de skämdes en hel del!

Utflykt runt phenix sjön

Onsdagen den 4dec tog jag och Ryan en hike innan vi började jobba. Vi åka till en sjö som hette phenix. Va otroligt höstigt vackert! Vi tog oss runt sjön för att sedan sätta oss på en bänk med lite picknick.



28-30 November

Fredagen började med att vakna upp i SF. Åkte hem för att börja jobba klockan 12 till 6tiden då kom JJ hit och vi gjorde kladdkaka, en till min familj o en till amerikanarna. Sen börja vi göra iordning oss och Lee kom även hit för att göra i ordning sen för kvällen också. Vid halv elva kom Ryan nr1 och hämta de oss för att skjutsa oss in till SF. Väl framme i lägenheten hade vi den roligaste förfesten jag nånsin vart på. Bestod av kladdkaka, grädde och någon annans garderob. Tror inte jag behöver säga mer, bilderna talar för sig själva!





Efter utklädningen kom Ryan nr2 och vi begav oss i taxi till ett uteställe. Resten av kväll bestod av dans dans och mera dans sen tillslut lite sömn fakiskt.


Efter ha lyckats vakna ganska tidigt Lördag morogn drog vi oss upp ur sängarna och gick ner längs chestnut st för att leta frukost. Slutade med en bagel, lemonad och chockladmjölk på ett fik.


Efter frukosten gick vi tillbaka till lägenheten för att invänta Lauren som var på väg från Marin till oss. När hon anlänt tog vi oss ut igen och gick ner längst chestnut för att leta shopping, sedan upp för union st för mer shopping. Hitta en jätte smart klänning som man kan göra om o ha på typ 5-6 olika sett så det ser ut som olika klänningar, det blev mitt inköp den dagen!



Efter shoppingturen tog harry (ryan#2) oss på en guidad tur runt i SF. Han visade oss lombard (kringelikrok vägen), backar i 90 grader, fina hotell och utsiktsplatser! Många kort togs och hade en underbar dag!






Efter en lång underbar dag blev det bowling med JJ, Harry och Nick. Andra omgången klodde jag dom alla:)



Efter bowlingen blev det bara deg i ryan*2's lägenhet med film. På söndagen var det dags att åka hem ganska tidigt för att jobba några timmar. På kvällen träffa vi Lauren på wipe out för middag. Smaskigt med pipline så klart och kycklingklubbor med sötsursås och pommes med thesweeeds speciella mixtrade dippsås. Vi får inte ens menyn på det stället längre. Eftersom det var första advent hade vi med oss julmust och pepparkakor som vi bjöd på. Sen blev det hem och sova!

Love from america


Thanxgiving

Torsdagen den 27November var det dags för thanksgiving. Jag lärde mig varför de firar och hur de firar så väldigt lärorik dag. På eftermiddagen hämtade Ryan och vi åkte tillsammans till Tiburon där hans föräldrar bor. Först visade han mej utikten från den lilla hamnen som fanns där. En sjukt söt liten by med utsikt över hela SF och golden gate. Även väldigt mäktiga och fina hus i hela området!



Efter jag fått sett området åkte vi hem till honom där det var ett massa familj och vänner att hälsa på. Fick även en rund tur i huset och bakgården som är vid en lagun där man kan paddla eller segla.



Middagen var nog allt ni tänker er att en thanksgiving middag är. Kändes som jag var med i en film! så amerikanskt verkligen! Maten var god, tror ja prova nästan allt. Det var kalkon, sötpotatis, nån slags soppa, sallad, stuffing och peachpie bla.



Efter middagen åkte vi tillbaka till Novato för att hämta JJ sen plocka upp Lee för att åka till San anselmo för en hemma fest typ. Efter att vart där ett tag åkte vi in för att sova inne i SF. Det var min thanksgiving det.

Love from america♥

RSS 2.0